a.k.a. Палачинките на Туул'ъ
И аз да постна в тази тема най-накрая. Днес имах свободно време да се позанимавам и да си направя едно мое любимо хапване. Става въпрос за едни много специални солени палачинки с ролца от раци. Препоръчвам на всеки да се тества с тях, просто са много, много вкусни. Единствените условия са - да ги правите с желание и до като готвите да сте си пуснали Aenima албума на Tool, просто е много важно да го слушате, за да се получат както трябват, хехе. Та трябват ви:
Продукти:
- 3 яйца
- 350 гр. брашно
- 300 мл. прясно мляко
- 150 гр. бланширан спанак
- 2 пакетчета крем сирене
- 1 пакетче рулца от раци
- 4 кисели краставички
- Вегета
Разбърквате яйцата, ситно нарязаният бланширан спанак и вегетата, докато се получи тази чудесия.
След това почвате да добавяте брашното и прясното мляко, до като получите сместа за палачинките - самата смес не трябва да е много гъста.
Приготвяте си един тефлонов тиган, за да не се получават залепвания. Ще ви трябва и съвсем малко мазнина, аз използвам един доказал се начин за нанасяне на самото олио. Парче соров картоф със забита виличка и леко потапяте в мазнината - след това нанасяте на тигана, става въпрос за минимални количества. Пържите до като палачинката започва да се отлепя самичка от тигана.
С това количество продукти се получават около 9-11 палачинки, зависи от това колко дебели ги правите. При мен излезнаха 9, просто не обичам така нареченият тип - катми, пък и после трудно се навиват.
След като сте готови с палачинките (аз бях стигнал почти до половината от Aenima), ще трябва да се захванете и с приготвянето на плънката. Киселите краставички и ролцата от раци трябва да са ситно нарязани, ако ги нарежете на едро някъде по света умира една феичка.
След това се заемате с пълненето, Намазвате палачинката с крем сирене, гледате да е равномерно нанесено. Поръсвате с малките кубчета от краставичките и раците.
Навивайте ги на рулца, защо? Защото аз кавам така...хаха, пък и се получава по-готино според мен. След като сте готови, албума трябва да е свършил, ще може да ги изконсумирате на тишина ако ви харесва така, ако не може да направите като мен - пускате си нещо друго на Tool, спомага за храносмилането. Та крайният продукт е нещо такова...
Приятно хапване! Вървят с някакво червено вино и приятна компания.
Bookmarks