Metal Gear Survive game review

И такааа.. да почваме та да свършваме дет се вика :)
В интерес на истината аз си чаках MGS...против на всички мнения аз чаках играта да излезне защото имам надежди, че Конами все пак са си Конами. Не може компанята, която ме е радвала толко много през годините да прецака поредица, която е издигната в култ...
Все пак имах някаквъ съмнения ( I am looking at you Castlevania, Contra..... )
И все пак дойде денят в който играта беше пред мен и реално не знаех какво да очаквам...
Като за начало ми направи впечатление, че играта е към 20ГБ на фоновите ААА заглавия по 50ГБ+, но да не забрвяме, че и Dark Souls 3 е толко, пък играта е огромна.
Та инсталирам си аз игричката...и всичко е точно... дори снощо правих кекс ;) пускам , размърдвам менютата и какво да видя: искат ми някакви 10 долара за втори save slot ! точно така... a fucking save slot !
Демек съм обречен да играя с едно човече или за да почна с ново то трябва да изтрия старото... абе пълна глупост за 2018 година, но японците като цяло са си странни...
И те така те... създавам си аз човечето. Момиче.. кръстих я Химена...на един герой от детството ми He-Man. Химена премина през доста промени за да стане човек :D доста играчка падна до като мина през всичките менюта за визуално преобразуване.
Сега..тук е момента да кажа, а и попринцип имам такъв навик, че това което пиша е Spoiler free... тоест няма да казвам нищо за история и тн..
Единственото, което ще разглеждам са механики и геймплей.. Все пак никой не дава пари за да му се развали кефа от историята, но ако това е your cup of tea, то youtube е ваш :)

След краткото и не особенно завладяващо интро ме пусна в пустинята и "айде оправяй се" ...
почнаха да изникват някакви червени менюта - Глад и Жажда... викам край... уйде Химената... е да ама не... играта ме запозна с първата си сериозна механика. Като всяко живо същество и Химена трябва да пие вода и да хапва месце, така, че за да оцелее трябваше да се справи с тежката ситуация. Визирам да набие една тупаница на един крокодилоподобен звяр за да му вземе месото. Според мен ако можеш да убиеш крокодил с тупаница нямаш нужда от нищо, но това е лично мнение. Малко след това разбрах, че всъщност е трябвало тая въпросната тупаница да бъде насочена към едни овчици, но все пак крокодила си го взе :(
Набавих си достатъчно месо, пийнах малко вода ама мръсна..тов пустинята няма много хубава вода...че искат и да имаш бутилки (все едно нямам шепи да пия от тях. Мога да сваля с песница 150 килограмов крокодил ама не мога да пия вода с тях... game logic... и се запътих към Mother Base-a.
Визията на пустинята не е кой знае какво... тествах на Xbox one X със всичките му там включени HDR и не бях много потресен от визията. Дори стария МГС изглежда по-добре. Пустинята изглежда доста празна... но пък нали за това е пустиня.. не се очаква кой знае какво.

Anyway... стигнах до Mother Base-a и се започнаха с досадните туториъли относно как, какво, защо и тн.
В интерес на истината играта има бая неща за правене от гледна точка на крадт-ване, енхансване и други подобни тип "Направи си сам".
След всичкото това фиаско, поднесено от доста досаден андроид глас получаваме първата си мисия... йееей, която е на 500 метра от базата... ама все пак си е мисия.
По "пътя" имаше няколко умрели от глад зомбита, който като ме видят и тръгват рязко да бягат в моята посока... според мен толко се радват да ме видят в тази празна пустина, че искат да ме прегръщат, но Химена не е чувствителна и бие всичко дет има топки с един метален прът.
Има го и момента на open world играта... ха тука, ха там, оо какво е това, я да ходя да го взема... и всъщност разбираме, че в тази пустиня има доста неща за събиране... и животни за биене.
Събирането на множество ресурси и всякакви полезни айтемчета ни позволява да създаваме нови предмети, брони, оръжия, огради за базата и тн. Все пак при евентуална атака от зомбита трябва да се браним ;)
От друга страна умрелите животинки чрез fist of fury дават месце, а пустинята е пълна с дренки, шипки и друг вид гарнитура. Всичко това може да бъде комбинирано и сговтвено в Mother Base-a, като това да утолява базовите нужни на нашето човече.
Показателите за глад и жажда падат сравнително бързо, така, че трябва да си носите и бая храна и вода в раничката.
Ако ви трябват повечко ресурси се "набивате" в пясъчната буря и там ресурсите са много... но и противниците са много, но това не е кой знае какъв проблем. Играта е сравнително лесна и приятна на фона на ежедневието и погледнато през мързеливата призма на 33 годишен мъж.
А... щях да забравя... има и ко-оп ;)
Успях да пробвам играта заедно с още 3-ма екземпляра със странни имена ( не, че моето беше много нормално ) и беше доста забавно. В един момент се чувствах като на бригада в Англия.. всички беряхме дренки и ягоди... но с тази разлика, че не ми платиха накрая :(
Беше забавно...в крайна сметка ресурсите се запазват между single i multyplayer и след напредване в играта най-вероятно и трудността ще стане и по-сериозна.
Та с две думи... играта не е толкова лоша, колкото я изкарват всички.. просто хората очакват следващ МГС.. еми няма как да стане.
Ако имате приятелче с което да я играете нещата седят по друг начин... доста по-забавни са :)
Но нека бъдем реалисти... играта има дразнещи моменти, но не е нещо, което да не може да бъде преглътнато...
Лично аз се забавлявах и препоръчвам да пробвате и вие...пък кой знае... може пък да се изненадате приятно
Играта може да бъде закупена от тук:
https://www.pulsar.bg/metal-gear-sur...h=metal%20gear
https://www.pulsar.bg/metal-gear-sur...h=metal%20gear
ПС: Честит празник Химена
Последна редакция от White Knight ; 08-03-2018 в 12:42
....... and yes..... there will be Blood.......
Bookmarks