Покажи RSS Feed

Squall_1st

Still alive and kicking

Гласувай за статията
Първо искам да кажа, че е много хубаво, че този блог се върна и съществува. Второ, предполагам, че такъв вид писмености не са най-идеални за този сайт. За съжаление не съм тук за да хайпна хората допълнително за предстоящия край на Uncharted сагата. Но ви хайпвам. Докато дочитате това изречение ще бъдете достатъчно вдъхновени, за да използвам вашите най-дълбоки и искрени чувства да играете играта. Купете я, играйте я.

Наскоро видях блога и прочетох няколко неща, които съм писал и не останах супер разочарован от себе си.
В ретроспекция виждам, че съм имал по-бели и черни мисли за някои неща, докато се намираме в среда, която почти умишлено е изградена да бъде съставена от сиви избори. Напоследък имам чувстото, че и един куп неща откъм мултимедийна гледна точка се опитват да промотират някакви общи тенденции, една от които е този grey space. Почти като че ли ни подготвят, чрез различни от телевизионните канали мозъчни промивки, да започнем да се примиряваме със светски неща, които един вид не са в наши ръце. Кола, пепси, honda, hyundai. За лявата или за дясната кукла ще дадете вашия глас?

Тук таме се случва и някой друг false flag, с които се прикрива някое друго "мъничко" действие. Или както Фарел Уилиъмс пее в един много добър и мой любим дует с Кендрик Ламар: Mass hallucination, baby. Ill education, baby.
По толкова много начини сме наиграни, че на моменти си мисля, че може би на хората не трябва да им се търсят косури, че се задоляват единственото с основата на пирамидата на Маслоу. Макар и точно това да е дизайна на хората, които управляват света, откакто сме навлезнали в дълбокия джоб на монетаризма.

Принципно човешкия ум е много интересен. Работи до ниво, в което може да живееш в един квартал и да имаш много занимателни дейности, кой каквото го влече нали. Доказано е, че след известно време, което дори не е много, започваш да мислиш, че няма друг свят извън комфортната ти среда.

Обикновено с това си обяснявам на себе си, че хората се нервират и напрягат, когато става на въпрос за решенията в живота им. Това им пречи да се променят. Това пречи и на еволюцията понякога. Но не е задължително. Например Японските занаядчии имат амбиции, които на повечето хора са им странни, но са от сорта на " аз ще стана най-добрия майстор на кирки " и посвещава целия си живот в това да прави кирки, без да се разконцентрира. Но защо ние не сме нито едното, нито другото?

Иначе са минали две години, откакто съм пускал нещо. Нямах намерение да говоря за тези неща точно.
Аз самия...
Се занимавам с левел дизайн от година и половина, като ми е ново и интересно, и развивам нови области в мисленето и логиката си. Кефи ме, а като разцъквам игри още от преди да започна работа си мислех кое как бих го подобрил, но сега разбирам повече и технологията, както и умението да reverse engineer-на някои решения. Но съм много далеч от това да съм edgy в професията.

Миналата година беше... много поучителна. Основния урок е, че когато имаш доверие на хората, защото така се чувства и има причини за такова нещо, трябва да си разтърсиш главата, да се продупчиш с тел бот в крака няколко пъти, само и само за да не си спокоен. И всичко това е в grey space. Няма лоши, няма добри, няма герои и няма злодеи. Принципно така предпочитат всички страни, защото всеки има своята си агенда.
А ако кармата не съществува, нервните ни систмеи съществуват и сами си вършат работата и хората се самоизяждат.

Запиши си "Still alive and kicking" в Digg Запиши си "Still alive and kicking" в del.icio.us Запиши си "Still alive and kicking" в StumbleUpon Запиши си "Still alive and kicking" в Google

Категории
Настроение

Коментари

  1. Аватара на NeoRage-X
    Адмирации за това което си написал. Интересно бе за четене. както и за новите начинания в служебен аспект.

    Радвам се, че си отделил време за нас и форумът !

    "Доказано е, че след известно време, което дори не е много, започваш да мислиш, че няма друг свят извън комфортната ти сред" - готов да споря но това не става виртуално на по реални бири !

Trackbacks