Покажи RSS Feed

coojoe_213

Пълни права на пътя срещу КАТ

Гласувай за статията
Бях направил тази тема в форума на Софтвизия преди известно време и тъй като ценя и този форум ще я направя и тук и дано ви бъде достатъчно полезна.

Почти всеки от нас има мотопед, мотоциклет или по-често автомобил. Почти всеки от нас е спиран от КАТ. Почти всеки от нас е одран с или без правда. За да не правя цял ферман, тъй като малко бихте го чели ви прикачам един .PDF файл иедин видео клип и когато имате време ги разгледайте. Те са единствено и само във ваша ползва. Документа е брилянтно изписан от адвокат Ивайло Ганчев - Благодарности!!!

Линк за сваляне на документът - http://dox.bg/files/dw?a=910c9658fb


Линк към видео клип: http://vbox7.com/play:b9c152c6&r=emb

Запиши си "Пълни права на пътя срещу КАТ" в Digg Запиши си "Пълни права на пътя срещу КАТ" в del.icio.us Запиши си "Пълни права на пътя срещу КАТ" в StumbleUpon Запиши си "Пълни права на пътя срещу КАТ" в Google

Категории
Без категория

Коментари

 1. Аватара на pointzero
  хахахахаххаха дали не им е станало мн тъпо :lol: :twisted:
 2. Аватара на nikolaj
  То хубаво....ама на кино...не правете в къщи тоя номер,искренно съветвам.
  А относно документа-изчетох внимателно...просто нямате никакъв шанс.Всичко е изпипано доста прецизно и естественно във ваша вреда :lol:
  С други думи казано-не ритайте срещу ръжена
 3. Аватара на napster
  Благодарско, полезно е да се знаят тези неща.
 4. Аватара на MyCTaKaP
  Как се казва книгата на адвокат Ивайло Ганчев? Искам да си я закупя.
  Ако бях я прочел по-рано щях да имам възможност по-добре да споря една ситуация, в която минах знак ограничаващ скоростта на 60 и указателна табела 2000м, спряха ме полицаи след 1800м (според тях) и ми писаха акт за превишена скорост, а както пише в документа при такива случаи е било нужно да има указателни знаци през 500м.

  EDIT: Видях още нещо интересно - 5.7 (7) "пълният брой точки (от талона) ще ви се възстанови служебно две години след последното нарушение, за което са ви били отнети точки." Това вярно ли е? Значи 2 години след последното нарушение би трябвало да имаме пълен брой точки в талона?

  Успехи!
  Обновени 10-01-2011 на 11:45 от [ARG:5 UNDEFINED]
 5. Аватара на coojoe_213
  Може ли да се отнеме шофьорската книжка?


  Таксиметров шофьор има 62 акта за различни нарушения на Закона за движение по пътищата и отнети 28 контролни точки.
  Пътните полицаи са му отнели три пъти книжката.
  Ако сте шофьор и карате с повече от 30 км/ч в града, ще получите акт, а по закон наказанието за това нарушение е глоба от 150 лева и един месец лишаване от право да шофирате.
  В България обаче няма нито една институция, която може принудително да отнеме шофьорската книжка.
  Според Закона за движение по пътищата всеки е длъжен сам да предаде документите си в КАТ. Много от нарушителите обаче не го правят и продължават да карат някои с 5 акта, други с 10, а трети като таксиметровия шофьор - с цели 62-ва.
  За да няма повече водачи, които сядат зад волана, въпреки че книжките им отдавна трябва да са отнети, от КАТ правят предложение за промяна в закона.
  Може ли обаче да се избегне глобата, без да се нарушава закона? Според адвокатите може, като се обжалва издаденият акт.
  В кариерата си адвокат Михаил Миланов не е срещал нито един случай, в който наказателното постановление да не е оборено в съда.
  Каквито и трикове да използвате, рано или късно ще трябва да си платите глобата и книжката ви ще бъде отнета. В това са убедени пътните полицаи. Мнението на адвокатите обаче остава коренно противоположно.

  nova tv...
 6. Аватара на Alexz
  Цитат Написано от MyCTaKaP
  EDIT: Видях още нещо интересно - 5.7 (7) "пълният брой точки (от талона) ще ви се възстанови служебно две години след последното нарушение, за което са ви били отнети точки." Това вярно ли е? Значи 2 години след последното нарушение би трябвало да имаме пълен брой точки в талона?
  Преди беше, че след изтичането на 2 годишния срок се подава заявление, че нямаш нарушеня и те ти ги възтановят. След това го промениха автоматично да ти се възвръщат точките след определения период от време и дори даваха червен талон, за изрядни водачи. Сега как стоят нещата вече не знам, не съм вече в този бизнес превозваческия :wink:.

Trackbacks