Има много теми,но за най-важната (според мен) конзола няма :?: Крайно време да направим една.Nintendo (NES) всъщност се появява за първи път на 15.07.1983 в Япония под името Famicom (Family Computer) и до края на '84-та вече е хит там,което разбира се привлича вниманието на американски пазар и правят своя ам. версия,напълно различен дизайн на игрите и конзолата - така познатото в света днес Nintendo Entertaiment System (NES) което помага да се възстановят от гейм-краша през '83-та и да поставят стандарта за последващите ги конзоли на своето поколение,все пак преди NES имало ли е "D-Pad" ? След NES почти всяка конзола задължително не минава без "D-Pad" бихме ли могли да си представим да играем с друго иначе ? (забравете Wii ;d) Това е иновация,за която Nintendo печели много награди в последвалите я години в гейм-индустрията. В Европа конзолата излиза на следващата '86-та година и в Австралия '87-ма.До ден днешен продадени единици надминават 61 000 000,а през 2009-та от IGN NES бе наречена най-успешната гейм-конзола на всички времена от други 25 избора :!:
Достатъчно за информацията,а сега споделете впечатленията си от конзолата,кой кога я е зърнал за първи път (без значение NES или Famicom) коя е първата игра която сте играли,коя е играта която по-натам Ви е направила най-голямо впечатление и оставила отпечатък в съзнанието Ви (както на мен TMNT III и Super C)
Лично аз първата която зърнах беше тази разбира се (с ограничените пазарни възможности на БГ и по-конкретно Враца не беше на NES,а черният "Терминатор")
Bookmarks